Моментът да стартирате нова кариера е: СЕГА

Моментът да стартирате нова кариера е: СЕГА

If we wait for the moment when everything, absolutely everything is ready, we shall never begin. Ivan Turgenev More »

Преди да дойде успехът е работата! Готови ли сте?

Преди да дойде успехът е работата! Готови ли сте?

The dictionary is the only place,where success comes before work. Arthur Brisbane More »

 Мерилото за интелекта е умението да се променяш. Алберт Айнщайн

Мерилото за интелекта е умението да се променяш. Алберт Айнщайн

The only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. Steve Jobs More »

 

Любопитни факти за лаковете за нокти

11

Сигурно обичаш да си правиш маникюр и искаш да имаш най-красивите нокти? Всяко момиче си мечтае за ръце, които са женствени и приятни на вид. Един маникюр създава усещане за поддържан външен вид, а в днешно време вече се е превърнал в изкуство. Но какво знаеш за лаковете за нокти? Сега ще ти разкажем повече.

Първите лакове за нокти са се появили около хилядолетие преди Христа. Те не били познати в днешния им вид, а са се правели от смола, жълтък, желатин и пчелен восък.

Лакът за нокти се е използвал и в Древен Египет, където е означавал влияние и богатство. Високата и средната класа използвали тъмни цветове, докато бедните е трябвало да нося само по-светли нюанси.

Съвременният лак за нокти е измислен от Мишел Менар в началото на ХХ век. Тогава той се вдъхновил от красивите и лъскави цветове на колите, затова решил да създаде нещо подобно, но за женската част от човечеството. Рита Хейуърт е жената, която популяризира лаковете за нокти, а това се случва през 40-те години на миналия век.

След като лакът веднъж е отворен, срокът му на годност започва да тече. Максималното време, в което можеш да използваш лака след това е една година. Истината е, че в повечето случаи лаковете се сгъстяват и няма как да се използват толкова дълго време.

Лаковете за нокти – в хладилника! Чувала ли си, че е добре да държиш лаковете за нокти в хладилника си? Това звучи много странно и учудващо, но топлината и светлината развалят качеството на продуктите. Затова се образуват и неприятните балончета, когато се лакираш.

Не е полезно да носиш лак непрекъснато. Ноктите могат да се увредят ако носиш лак постоянно. Затова е добре да си даваш малки почивки и да се грижиш за ноктите си. Тъмните цветове са по-вредни от по-светлите и могат да направят ноктите ти жълти и безжизнени. Винаги използвай заздравител преди да нанесеш лак.

Най-скъпият лак за нокти в света струва 250 хиляди долара и съдържа диаманти.

Нашят каталог с лакове можете да разгледате ТУК.