Моментът да стартирате нова кариера е: СЕГА

Моментът да стартирате нова кариера е: СЕГА

If we wait for the moment when everything, absolutely everything is ready, we shall never begin. Ivan Turgenev More »

Преди да дойде успехът е работата! Готови ли сте?

Преди да дойде успехът е работата! Готови ли сте?

The dictionary is the only place,where success comes before work. Arthur Brisbane More »

 Мерилото за интелекта е умението да се променяш. Алберт Айнщайн

Мерилото за интелекта е умението да се променяш. Алберт Айнщайн

The only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. Steve Jobs More »

 

Как от служител да се превърнете в предприемач – Джордж Залуки

career_head_shot-1

Повечето хора не са отгледани в семейства на предприемачи, следователно, те научават от ранно детство, че правилния модел за печелене на пари е „работата“. Да се работи в компания, да имате шеф, който да ви поставя в строго определена йерархична стълбица и който в крайна сметка ви предопределя едно доста еднообразно ежедневие – всеки ден прилича ни повече, ни по-малко на предишният.
С течение на времето тези условия пораждат дълбока зависимост и когато някой друг предложи различен модел по който да се печелят пари, хората продължават да изпитват привързаност към това, което до момента са правили.
В ролята на служители нивото на доходите е напълно определено от някой друг и това ниво никога не зависи от вас.
През годините служителите могат да сменят компанията в която работят, позицията, но състоянието на зависимост се увеличава, задълбочава се и става все по-видимо.
Да работиш за някой друг на трудов договор си има и своите „плюсове“ : работните часове са рутина , стресът също е на едно приемливо ниво. Осигурен сте здравно, имате точно определени кафе паузи, ваканции и време за почивка, които са също ясно и точно регламентирани. След краят на работния ден имате свободата да прекарате остатъка от вечерта както вие намерите за добре.
Петък е най-щастливият ви ден от седмицата. С нетърпение чакате уикенда, за да правите това,което сте планували през седмицата. В неделя вечерта се подготвяте за работната седмица и не изпитвате кой знае какво вълнение,че утре отново сте на работа.
Хайде да го кажем : още от самото начало на трудовият си път, хората биват „програмирани“ за да се чувстват сигурно и удобно с рутината….на офисната работа. Като се има предвид сегашната финансова действителност, става ясно,че повечето от тези служители ще трябва да работят доста по-дълго време от заплануваната дата за пенсия, защото в противен случай няма да могат да оцелеят в напреднала възраст.
Нужно е да признаем и един друг факт: хората имат огромен потенциал да отлагат.Те предпочитат да отхвърлят възможностите, които им се предлагат и да се надяват,че нямат да попаднат в тъжната статистика, когато остареят.
Часовникът не спира за никой. С времето остаряваме и възможностите за финансово възстановяване намаляват, а заедно с тях и ценните умения, които сме притежавали се превръщат в отживелица.
С две думи….точно, когато може да имате най-голяма нужда от пари, никой няма да се интересува да ви ги предостави.
Помислете си какви възможности ще има тогава пред вас? Да започнете в някой завод за опаковки или за куриерски услуги? Не е ли по-добре отсега да подсигурите бъдещето и да стартирате ваша собствена кариера в мрежова компания?